„Напомпаните“ електромобили на Volkswagen ще се казват GTX

Posted on

Германската компания Volkswagen се готви да използва името GTX за някои модели от семейството ID, оборудвани с електрически силови агрегати. Първият от тях е версия на купето Crozz, която ще се казва ID 5 GTX и ще излезе на пазара през 2021 г.

Всъщност идеята е под името GTX да се предлагат най-производителните като мощост варианти на електрически модели на Volkswagen. Така те ще се впишат в гамата на бранда, където се използван названията GTI за бензиновите, GTD за дизеловите и GTE за хибридните версии с най-висока мощност.

По информация на британското издание Autocar, разработката на дебютният модел GTX вече е започнала в научно-изследователския център на Volkswagen в Брауншвайг (Германия). Той, както и останалите такива електромобили, ще се отличават от стандартните машини както по екстериора, така и по интериора, като ще имат подчертано спортен вид.

Наличието на X в името означава, че машините ще получат задвижване на четирите колела, което подсказва използването на два електромотора – по един на всяка ос. Любопитното обаче е дали от General Motors няма да възразят срещу използването на GTX от Volkswagen, тъй като американският концерн и неговите дъщерни фирми са използвали това название за редица свои концептуални модели.

Снимка: Volkswagen

Източник: https://automedia.investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *